Tvätt av solpaneler

När du har installerat solpaneler är det också viktigt att du underhåller de och håller de rena, för att du ska få ut det bästa av dina solpaneler. Om du har rester av sot, damm eller smuts minskar effektiviteten från solpanelerna och du får inte samma resultat, det är därför viktigt att hålla de rena.

Smutsiga solpaneler kan minska effekten upp till 20%

Smutsiga solpaneler kan minska solenergianläggningarnas effekt med upp till 20 procent. Vi kan erbjuda dig en bra och effektiv tvätt av dina solpaneler, som kommer göra dig nöjd. Att tvätta solpaneler med vanligt kranvatten gör de inte heller rena, det krävs andra medel för att få de helt rena. Kranvatten innehåller salter och kalk. Det gör att det bildas en hinna på solcellerna och ger därför inte samma effekt, som det gör om de är helt rena. Att det regnar på solpanelerna gör dessvärre inte heller att det blir rent, eftersom regnet inte alltid är rent. Diskmedel är också en bov, för denna, liksom kranvatten lämnar efter sig en hinna som resulterar i att solpanelerna drar åt sig smutsen i stället.

Tvätta Solpaneler

Ultrarent: Bara de bästa produkterna

Vi använder oss av Ultrarent, som är en rekommenderad produkt till att tvätta solpaneler. Med Ultrarent får du ett skinande rent resultat varje gång, och du får ut det bästa av dina solpaneler. Ultrarent är den senaste tekniken och du kommer märka skillnad redan efter ett par timmar som vi varit där och rengjort dina solpaneler. De kommer ge mer effekt och du kommer att få ut det bästa av dina solpaneler. Ultrarent innehåller inga kemikalier och du kan alltså känna dig trygg, både för dina solpanelers skull, också för miljöns skull. Inga djur eller växter kommer att behöva komma till skada när vi använder oss av Ultrarent eftersom det är helt giftfritt.

ultrarent tvätt av solpaneler

Ett filtrerat vatten för bästa resultat

Ultrarent framstår vid filtrerat kranvatten, när vattnet sedan filtrerats avjoniseras det. Att avjonisera vattnet innebär att vattnet renas i tre steg, med så kallade jonbytarharts. Det gör att de fasta partiklarna i vattnet binder sig. Det i sin tur försöker att återställa vattnet till sin naturliga balans och drar åt sig smutsen som en magnet. Ytan torkar sedan av sig självt och lämnar inga fläckar och/eller avlagringar. Således har avjoniserat vatten en lägre ytspänning, vilket gör att de kan tränga in smutsen, samt lösa upp den mer effektivt. Denna effekt kan du inte få med vanligt kranvatten, därav rekommenderar vi Ultrarent. Du kommer få ett perfekt resultat och kan känna dig nöjd efter att vi varit där och rengjort dina solpaneler. Som ovan nämnts kommer du få ett skinande resultat och märka skillnad redan efter några timmar efter rengöring. Det kommer att innebära att du kommer kunna njuta av dina solpaneler till fullo.

Vill du att vi ringer upp dig för mer info?

Lämna ert telefonnummer så ringer vi upp så snart vi kan.