Varför ska man putsa sina fönster?

Putsa sina fönster
Det finns en del anledningar till varför man ska putsa sina fönster. I detta inlägg kommer vi gå igenom varför det är viktigt att putsa sina fönster.
Under åren vi drivit vår fönsterputsfirma har vi stött på några tusen fönster i olika former, storlek, skick och ålder. En gemensam nämnare för lång livslängd är regelbunden underhåll av sina fönster. Att få sina fönster putsade är bara en del av underhållet, damm lister, tätningslister, fönsterkarmar, fönsterbleck osv är lika viktiga att sköta.
Det vi sett på fönster som inte putsats på länge är att smutsen satt sig så djupt att det inte hjälper med en vanlig fönsterputs. Vi på Rena Rama Fönster undviker ofta att putsa fönster som är så smutsiga. När man putsar ett så smutsigt fönster är risken stor för repor.
Tips nr 1! Putsa dina fönster ofta, minst 2 gånger per år!
Ett annat stort problem är kalk på fönster. Kalketsningar är väldigt tuffa att få bort. I speciella fall byter man ut hela fönstret då det inte går att rädda. Detta är vanligt förekommande med fönster som inte går att öppna, tex stora panoramafönster. Bor man högt och har panoramafönster ska man vara noga med fönsterputsning. Bor du i lägenhet? Be din förening kontakta oss för offert! Läs mer här!
Dammlister, tätningslister, karmar och fönsterbleck är inget man byter ut ofta. Har man äldre fönster kan man behöva se över hur fönstret mår. Ett enkelt och oundvikligt sätt är när vintern kommer. Blir det kallt hemma och dina fönster släpper in luft? Då är det dags att byta ut tätningslisterna.
Vi på Rena Rama Fönster hjälper till med i princip allt som har med fönster att göra, förutom att byta ut dina fönster/glas.

 

Vill du att vi ringer upp dig för mer info?

Lämna ert telefonnummer så ringer vi upp så snart vi kan.